Inovacie v produktoch od Koch Chemie - odstránili obľúbené produkty.

Zmeny v leštiacom programe od Koch Chemie v roku 2020

 

      Rok 2020 sa podpísal na vyradení obľúbených brúsnych a leštiacich pást z produktového radu leštiaceho programu od výrobcu Koch Chemie. Originálna škála brúsnych a leštiacich pást prešla inováciou v reznej vlastnosti, čo spôsobilo, že pasta H7.01 už nebude v ponukovom liste a pasty F5.01, M2.01, P2.02 boli vylepšené vo svojej reznej vlastnosti o jeden stupeň reznej stupnice. Výška dosahovaného lesku sa u všetkých inovovaných pást zachovala. Zmenili sa len názvy/označenia produktov.

Už len do vypredania zásob

 

      Vedenie Koch Chemie túto zmenu odôvodňuje mimo hlavného dôvodu aj zvýšením používania náhodných orbitálnych brusiek a leštičiek, ako je Rupes Big Foot, na korekciu chýb laku. Konkurenčná inovatívnosť a úspešnosť podnietila Koch Chemie ku inovácii svojich brúsnych a leštiacich pást. Ich cieľom vývoja bolo zvýšenie úrovne rezu všetkých existujúcich leštiacich zmesí a súčasne zachovanie dosahovaného vysokého stupňa lesku. Hlavným dôvodom inovácií je však vývoj nových náterových systémov odolných voči poškriabaniu u výrobcov automobilov.

      Hrubá rezná pasta H7.01 bude na trhu do vypredania zásob jej náhradou je pasta H9.01. Stredné leštiace pasty boli všetky vynovené o jeden rezný stupeň. F5.01 bola nahradená pastou F6.01, M2.01 vymenila pasta M3.02 a populárnu pastu P2.02 nahradila pasta P3.01.

 

Nová kompaktná leštiaca pasta

 

       Produktový rad leštiacich zmesí bol rozšírený o nový produkt, ktorým je leštiaca pasta P6.01 One Cut & Finish. Pre tento produkt bola taktiež vyvinutá aj leštiaci kotúč so špecifickým penovým zložením.

       Ide o jednokrokový spôsob odstránenia škrabancov, vyleštenia povrchu a zakonzervovania voskom. Leštiaca pasta P6.01 dokáže odstrániť škrabance spôsobené brúsením od hĺbky zrna P2000 a vyššie. Leštiaca zložka zmesi má vynikajúcu leštiacu schopnosť a jej súčasťou je prímes karnaubského vosku slúžiaceho na zabezpečenie vysokej a dlhodobej ochrany ošetreného povrchu.

       P6.01 mení dvojkrokový systém leštenia na jednokrokový. Šetrí čas a zanecháva po sebe výborný výsledok. Vyskúšajte a podeľte sa s nami o Vaše skúsenosti pred, pri a po leštení s novou pomarančovou pastou na našom Facebooku.

Perfektný výsledok so správnym leštiacim kotúčom

 

       Na dosiahnutie ideálneho výsledku leštenia nestačí len vybrať vynikajúcu leštiacu zmes. Okrem výberu stroja a skúseností s aplikáciou je rovnako dôležitá kvalita leštiacich penových kotúčov. Koch Chemie v spolupráci s výrobcom leštiacich doštičiek vyvinuli 6 druhov leštiacich kotúčov, ktoré sú odlišné v štruktúre peny a každá je určená na iný spôsob leštenia.

       Výška doštičiek bola znížená na 23 mm, čo spôsobilo zníženie torzných síl, došlo ku zlepšeniu manipulácie a maximálnej stabilite počas procesu leštenia. Unikátny penový materiál vyrobený špeciálne pre spoločnosť Koch Chemie má špeciálnu hustotu, ktorá zaisťuje odolnosť pri pôsobení tlaku a trecích síl na penový materiál, preto si leštiace podložky zachovávajú svoj tvar a majú dlhšiu životnosť. Každý penový kotúč má frézovanú hranu z dôvodu zabezpečenia čo najväčšej flexibility a najlepšej prispôsobiteľnosti reliéfu povrchu ako aj lepšej prístupnosti ku hranám a rohom ošetrovanej plochy.

       Pre lepšiu orientáciu sú všetky leštiace zmesi a penové kotúče označené farebným kódom. Ten rozlišuje na prvý pohľad rovnaké čierne penové kotúče a zmesi. Výsledkom je bezpečný, jednoduchý a správny výber kombinácie leštiacich kotúčov a leštiacich zmesí.

Nakupujte u nás... všetko máme SKLADOM